BoCasa
Zoeken
Blog Blog

Bocasa Blog

Golfbanen aan de Costa Blanca

Golfbanen aan de Costa Blanca

Voor de golfliefhebbers onder ons biedt de Costa Blanca een geweldige selectie aan golfbanen, die erop wachten om door u ontdekt te worden. Alleen al in het noordelijke gedeelte liggen 10 verschillende banen waarvan de eerste twee, Sierra Altea (ook bekend als Don Cayo) en Ifach San Jaime, al in 1974 zijn ingehuldigd. De 10 verschillende opties bieden banen voor ieder niveau, van par 3 tot championship banen maar ook Pitch & Putt mogelijkheden.

Onderstaand vindt u een alfabetisch overzicht van de banen en een korte beschrijving ervan.

Alicante Club de Golf

“Alicante Golf kan worden beschouwd als een oase midden in de stad, een uitdaging voor het spel en een lust voor het oog.” Deze zeer interessante en volwassen par 72 baan is ontworpen door Seve Ballesteros en werd geopend in 1998. Er zijn 5 grote meren met invloed op 12 van de 18 holes, en er worden geen twee opeenvolgende holes gespeeld met dezelfde par in één ronde.

De fairways worden begrensd met huizen die elke hole een aparte uitstraling geven, en er liggen veel uitdagende gevaren op de loer. De combinatie van dit alles biedt iets ongewoons om naar te kijken terwijl je geniet van je spel. Het complex beschikt over een ontspannend hotel, op slechts 800 meter van het strand van San Juan en een fantastisch clubhuis voor uw welverdiende drankje in de 19e.

 Website: www.alicantegolf.com


Bonalba Golf and Spa Resort

Slechts 2 km van het strand van San Juan, in Mutxamel, landinwaarts van de stad Alicante, vinden we Bonalba, een indrukwekkende en spectaculair ontworpen golfbaan. Het biedt een unieke verscheidenheid aan stijlen. Eentonigheid is nooit een probleem, met vijf adembenemende meren die een aanzienlijke impact hebben op de lay-out van tien van de holes en spelers een enorme uitdaging bieden. 

Een ander bepalend kenmerk van de baan is de verdeling van 96 bunkers, strategisch geplaatst over de gehele lengte van de baan. Het clubhuis biedt een spectaculair uitzicht over de golfbaan en is een geweldige plek om te ontspannen na uw ronde.

Website: www.golfbonalba.com


El Plantio Golf Resort


Par 72 Championship Course El Plantio is gewoonweg een genot en past perfect in de omgeving. Het is een golfbaan met een overvloed aan vegetatie, voortreffelijke ontwerpkwaliteit en uitstekende greens en fairways. Gelegen op 3 kilometer van de stad Alicante, met zowel 18- als 9-holes banen, is het geschikt voor alle soorten spelers.

Het biedt een oefenbaan met overdekte tees op twee niveaus, met een capaciteit van 120 personen, approach shots, een putting green en een internationale golfschool.

De website heeft een geweldige plattegrond van de baan, waar u duidelijk de uitdagingen ziet die op u wachten. De 17e is een favoriet bij alle spelers. El Plantio ligt heel dicht bij de luchthaven van Alicante, dus als u een late vlucht heeft, is dit een ideale baan om nog even te spelen voordat u terugvliegt.

 Website: www.elplantio.com


Ifach San Jaime Club de Golf


De Ifach Golf Club, ook bekend als de golfbaan van San Jaime, ligt op de grens van Benissa en Moraira. Het geniet van een van de beste uitzichten van de Costa Blanca, met zicht op de Peñon de Ifach en de Middellandse Zee. Het ontwerp van de baan maakt het noodzakelijk om alle beschikbare clubs te gebruiken, je hebt totale controle nodig tijdens het afslaan alsook bij de approach. De baan is een par 60 en heeft 9 holes, die in lengte variëren van 70 tot 288 meter.

Hoewel de holes kort zijn, zijn ze technisch veeleisend en lastig vanwege de vele hellingen en de smalle fairways. Een schijnbaar eenvoudige slag kan eindigen in een nachtmerrie. De verdeling van bomen en bunkers maakt spelen hier uitdagend en gevarieerd.

Website: www.golfifach.com

Javea Club de Golf

Deze golfclub werd geopend in 1981, gelegen net landinwaarts van de kustplaats Javea. De baan heeft een prachtig uitzicht op het omliggende platteland van de Marina Alta en de bergen. De baan is verdeeld over 9 holes, maar je kunt ook een rondje van 18 spelen, waarbij je de tweede ronde van een andere locatie kunt afslaan.

 De brede fairways geven je de indruk van een vrij gemakkelijke baan, maar je moet voorzichtig zijn met de 34 bunkers verspreid over de baan. Tevens hebben alle greens subtiele runs, waarvan vele moeilijk in te schatten zijn.

Website: www.clubdegolfjavea.com

 

La Sella Golf Resort

De uitdagende La Sella Golfbaan ligt in het kleine gehucht Jesus Pobre aan de rand van Denia. De originele 18-holes baan werd ontworpen door José María Olazábal, dubbel kampioen van de Masters, en werd geopend in 1992. Olazábal hield ook toezicht op de uitbreiding naar 27 holes in 2010.

La Sella organiseerde vele evenementen van het nationale team, waaronder het Peugeot Circuit. Er zijn drie 9-holes banen, die allemaal hun naam aan de wind ontlenen. Llebeig, de eerste 9 holes richting het zuiden, met spectaculair uitzicht op het nationale Montgó park. Technisch moeilijk en je hebt bijna al je clubs nodig. Dan Gregal, de tweede 9-holes baan richting het oosten. Met waterobstakels in een wat vlakkere omgeving en een laatste reeks holes die normaal het verschil bepalen. En ten slotte, Mestral, de naam van de wind wanneer deze uit het noorden waait, ook de richting van de laatste 9. De holes bevinden zich in een hoger gelegen gebied en bieden een spectaculair uitzicht op de zee. Een baan om van golf te genieten in een prachtige natuurlijke omgeving.

Website: www.lasellagolf.com


Las Rejas Club de Golf 

Deze 9-holes Pitch & Putt baan is gelegen nabij het strand van Poniente in Benidorm. Ideaal voor starters, maar ook geschikt voor ervaren spelers om het korte spel te oefenen. Het is een ongecompliceerde betaal- en speelbaan, zonder franje, makkelijk in de omgang voor een plezierige ronde golf voor iedereen.

De holes zijn van een gemiddelde moeilijkheidsgraad en zijn een plezier voor zowel beginners als ervaren spelers. Ze variëren in afstand van 80 tot 120 meter, sommige met waterhindernissen. Er is een klein clubhuis om je ronde af te maken.

 Website:  http://www.benidorm.lasrejasopenclub.com

 

Sierra Altea Club de Golf (Altea Club de Golf)


Voorheen bekend als de Don Cayo Golfbaan, werd het in 1974 geopend als een par 36, 9-holes baan en later omgedoopt tot Sierra Altea Club de Golf. Het is een van de weinige clubs in het gebied dat volledig in handen is van de leden, maar bezoekers toch verwelkomt om de baan op elk gewenst moment te spelen, afhankelijk van beschikbaarheid. De baan zelf is de afgelopen jaren aanzienlijk verbeterd

De baan ligt hoog boven de kustplaats Altea in een gebied dat bekend staat als Altea Hills. Het wordt gekenmerkt door het prachtige uitzicht op de bergen, het zeezicht en een prachtig restaurant met terras. Het biedt een par 72-baan die kan worden gespeeld als 9 of 18 holes en is een goede test voor spelers van alle niveaus. Gasten en golfverenigingen zijn welkom op deze oudste en een van de meest pittoreske golfbanen aan de Costa Blanca.

Website: www.alteaclubdegolf.com


Sierra Cortina Club de Golf

Gelegen in Finestrat aan de rand van Benidorm, vlak bij de snelweg AP7 

En naast het winkelcentrum La Marina. Ook dit is een korte Pitch & Putt-baan, met 18 holes van 50 tot 100 meter lengte, met panoramisch uitzicht op de zee en de stad. Het is een geweldige baan voor beginners, maar ook ervaren spelers zullen genieten van de verschillende obstakels die moeten worden overwonnen. Beginners kunnen na slechts een paar lessen de baan op, een officiële handicap is niet noodzakelijk.

De kortere afstanden zijn geweldig voor oudere spelers en kinderen, omdat de 18 holes zonder veel fysieke inspanning in iets meer dan twee uur kunnen worden gespeeld.

Website: http://www.golfparatodos.es/club-de-golf-sierra-cortina-finestrat/


Villaitana Wellness Golf and Business Resort

Dit resort is een modern 5 sterrenhotel, spa- en golfcomplex met uitzicht op Benidorm. De skyline van Benidorm biedt een achtergrond als een ansichtkaart, terwijl u geniet van uw rondje golf. De Villaitana biedt twee golfbanen (Levante en Poniente) met uitstekende faciliteiten voor golfers.

De championship Levante-baan is 6,612 meter lang, kent vele gevaren en brede maar uitdagende fairways. Tijdens uw ronde kunt u genieten van een prachtig uitzicht op de Middellandse Zee en het Finestrat-gebergte. Campo de Poniente is een 3.858 meter lange par 62 baan met gevarieerde en uitdagende par 3 en par 4 holes. Dankzij de indeling van deze baan kunnen spelers van alle niveaus genieten van een geweldige ervaring. Het is korter maar vereist meer vaardigheden en kan zeer veeleisend zijn. Hiermee kunnen spelers van alle handicaps genieten van een geweldige ervaring.

 Website: www.meliavillaitanagolf.com


Foto's

Aanbod

Contact BOCASA NEEMT CONTACT MET U OP

Responsable del tratamiento: BoCasa Real Estate SL, Finalidad del tratamiento: Gestión y control de los servicios ofrecidos a través de la página Web de Servicios inmobiliarios, Envío de información a traves de newsletter y otros, Legitimación: Por consentimiento, Destinatarios: No se cederan los datos, salvo para elaborar contabilidad, Derechos de las personas interesadas: Acceder, rectificar y suprimir los datos, solicitar la portabilidad de los mismos, oponerse altratamiento y solicitar la limitación de éste, Procedencia de los datos: El Propio interesado, Información Adicional: Puede consultarse la información adicional y detallada sobre protección de datos Aquí.
WhatsApp