BoCasa
Zoeken
Blog Blog

Bocasa Blog

Het klimaat van de Costa Blanca

Het klimaat van de Costa Blanca

Door het mediterrane klimaat is de Costa Blanca gezegend met meer dan 300 zonnige dagen per jaar. Neerslag valt er het hele jaar door vrij weinig en de zon laat zich alle maanden flink zien. Het wordt door de wereld gezondheidsorganisatie zelfs bestempeld als één van de gezondste regio’s van de wereld. Door het microklimaat wat er heerst kun je het hele jaar genieten van aangename temperaturen, met in de zomer warme maar niet te hete dagen, dit vooral door de zeebries die er staat, en een relatief warme winter. De gemiddelde temperatuur is 18˚C.

Uitzonderingen zijn er natuurlijk altijd, er komt wel eens extreem zware regenval voor. Een goed voorbeeld hiervan is september 2019, toen er in een paar dagen tijd op sommige plekken meer dan tweehonderd millimeter regen viel. Dat is bijna net zoveel als normaal in een heel jaar. De regenval in deze septembermaand was de zwaarste sinds de weermetingen in de regio geregistreerd worden.

Klimaatcijfers

De onderstaande cijfers zijn op basis van geregistreerde langjarige weergegevens en zijn een gemiddelde voor de Costa Blanca.

Wie is de Wereldgezondheidsorganisatie?

 De Wereldgezondheidsorganisatie is een gespecialiseerde organisatie van de Verenigde Naties. Volgens hun website (www.who.org) hebben ze als doel de gezondheidszorg van de wereldbevolking te bevorderen, de wereld veilig te houden en de kwetsbaren te dienen. Dit behelst ook het coördineren van activiteiten op het gebied van gezondheidszorg en het bevorderen van de gezondheid van de wereldbevolking.

Wat is het microklimaat?

Het microklimaat dat heerst aan de Costa Blanca komt doordat vanaf Murcia tot Denia, zich in het directe achterland een bergketen bevindt, die als een soort kom in het binnenland ligt. De toppen liggen maximaal op een hoogte van 1000-1500meter. Deze bergketen werkt als een buffer voor weersinvloeden vanuit zowel het binnenland als vanuit de zee. 

Gezondheid 

De Costa Blanca is ook een aangenaam gebied voor mensen met ademhalingsproblemen, astma, huidproblemen, psoriasis en allergieën. Mensen met reuma of andere spier- of gewrichtsklachten voelen zich veel beter in dit microklimaat.

Spanjaarden zijn erg gezond en hebben de hoogste levensverwachting van Europa. Dit komt door zowel het klimaat als de voeding. De Mediterrane keuken bestaat vooral uit vis, olijfolie, noten, peulvruchten, groenten en fruit, waardoor hart en vaatziekten zelden voorkomen. Op het menu staan relatief weinig vlees, zuivel en aardappelen.

Na een studie van maar liefst 20 jaar, riep het medische tijdschrift The Lancet Spanje onlangs uit tot het gezondste land van de Europese Unie. Spanjaarden worden gemiddeld 81,4 jaar oud.  Ook leven ze gemiddeld langer in goede gezondheid en lijden ze minder aan kwaaltjes, ziektes of andere ouderdomsgebreken.  

Siësta

En dan natuurlijk de siësta, dat heerlijke Spaanse middagdutje. Tegenwoordig niet meer zo heilig als vroeger, maar voor de gezondheid is een moment van rust na de doorgaans zware lunch absoluut een goed idee. Ook het feit dat de belangrijkste maaltijd van de dag niet ’s avonds plaatsvindt, maar ’s middags draagt bij aan een betere gezondheid. 

Foto's

Aanbod

Contact BOCASA NEEMT CONTACT MET U OP

Responsable del tratamiento: BoCasa Real Estate SL, Finalidad del tratamiento: Gestión y control de los servicios ofrecidos a través de la página Web de Servicios inmobiliarios, Envío de información a traves de newsletter y otros, Legitimación: Por consentimiento, Destinatarios: No se cederan los datos, salvo para elaborar contabilidad, Derechos de las personas interesadas: Acceder, rectificar y suprimir los datos, solicitar la portabilidad de los mismos, oponerse altratamiento y solicitar la limitación de éste, Procedencia de los datos: El Propio interesado, Información Adicional: Puede consultarse la información adicional y detallada sobre protección de datos Aquí.
WhatsApp