BoCasa
Zoeken
Blog Blog

Bocasa Blog

Stap voor stap naar uw nieuwe woning aan de Costa Blanca

Stap voor stap naar uw nieuwe woning aan de Costa Blanca

BoCasa legt u graag nader onze persoonlijke manier van werken uit. En hoe kan het dat wij onze diensten gratis aanbieden? Wij lichten dit onderstaand uitgebreid toe.

Op weg naar uw nieuwe thuis aan de Costa Blanca nemen we de volgende gezamenlijke stappen:

  • Kennismaking – Wij geven er de voorkeur aan om persoonlijk kennis te maken maar het is natuurlijk ook mogelijk per (video)telefoon of e-mail. Weet u al waar u wilt kopen? Welke regio, plaats of zelfs wijk? Wat voor soort woning zoekt u? Een villa, finca, appartement, bungalow? En heeft u nog geen idee, geen zorgen, dan gaan we samen op zoek naar het antwoord. We bespreken uw voorkeuren en creëren aan de hand daarvan een zoekprofiel, hiermee scannen wij de markt en zenden u een selectie van passende opties per e-mail.
  • Bezoek de regio – Afhankelijk van uw schema maken wij afspraken met de verkopende makelaars om uw selectie van objecten te bezichtigen. Daarnaast trekken we voldoende tijd uit om u de verschillende dorpen te laten zien, zodat u de diversiteit van de plaatsen rustig in u op kunt nemen. Tenslotte is de locatie zeer belangrijk, maar vinden wij dat de omgeving zeker niet vergeten mag worden. Ook introduceren wij u bij andere partijen zoals een advocaat, banken en eventuele andere benodigde diensten. Heeft u vragen over uw reis, laat het ons gerust weten.  Wij kunnen u ook zeer leuke suggesties doen voor uw verblijf! Als u na deze trip denkt het volmaakte plaatje nog niet gevonden te hebben, Mocht u na deze trip denken het ideale huis nog niet gevonden hebben, dan gaan wij natuurlijk gewoon door met speuren.
  • Afronden – Als u uw droomhuis gevonden heeft en er nog eens goed over heeft nagedacht, gaan we de afrondende fase in. We beginnen de onderhandelingen met de verkopende partij, waarbij wij een adviserende en uitvoerende rol spelen. Het spreekt voor zich dat we iedere zet met u bespreken en pas na uw akkoord de volgende stap daadwerkelijk zetten.
  • Regelen – Na akkoord met de verkoper wordt het tijd een aantal zaken te regelen. We zullen de woning of het project reserveren, zodat het van de markt wordt gehaald. Hiervoor dient u normaal maximaal EUR. 6.000 te betalen, welke natuurlijk later verrekend wordt. Afhankelijk van de staat van de woning kunnen we een aannemer regelen om zijn professionele opinie over de kwaliteit van de woning te geven of we kunnen een bouwkundig rapport op laten maken om u volledig gerust te stellen. Daarnaast assisteren we u bij het aanvragen van een NIE-nummer, het aanvragen van een hypotheek (indien noodzakelijk) en het openen van een Spaanse bankrekening. Ook, erg belangrijk, regelen we een gerespecteerde wettelijke vertegenwoordiger (advocaat of gestor) die alle rechtsgeldige aspecten van de koop na zal gaan voordat u iets definitiefs ondertekend.
  • Voorlopig koopcontract – Na het groene licht van de advocaat of gestor kan het voorlopig koopcontract (Compra Venta) opgesteld worden voor ondertekening. Hierbij verbinden beide partijen zich aan de verkoop en dit is ook het moment om de aanbetaling van gebruikelijk 10% van de koopsom te doen.                                                                                                                                                                                                                               
  • Notaris – Op de dag van de overdracht checken we uw nieuwe huis nogmaals en vergezellen we u naar de notaris, waar de koopakte (Escritura) getekend zal worden.                                                                                                                                                                                                                      
  • Proosten – Het moment om de cava te ontkurken. Gefeliciteerd met uw eigen huis in Spanje!


Wij herinneren u er graag aan dat onze service u als (potentiële) koper niets kost. De commissie die de verkopende makelaar van de verkoper ontvangt wordt met ons gedeeld. De extra service en zekerheid van een eigen agent wordt u dus gratis aangeboden door BoCasa.

Hebben we uw interesse aangewakkerd of heeft u nog vragen, neem vrijblijvend contact met ons op. 

Foto's

Aanbod

Contact BOCASA NEEMT CONTACT MET U OP

Responsable del tratamiento: BoCasa Real Estate SL, Finalidad del tratamiento: Gestión y control de los servicios ofrecidos a través de la página Web de Servicios inmobiliarios, Envío de información a traves de newsletter y otros, Legitimación: Por consentimiento, Destinatarios: No se cederan los datos, salvo para elaborar contabilidad, Derechos de las personas interesadas: Acceder, rectificar y suprimir los datos, solicitar la portabilidad de los mismos, oponerse altratamiento y solicitar la limitación de éste, Procedencia de los datos: El Propio interesado, Información Adicional: Puede consultarse la información adicional y detallada sobre protección de datos Aquí.
WhatsApp