BoCasa
Zoeken
VERKOOP VAN UW WONING VERKOOP VAN UW WONING

Bocasa VERKOOP VAN UW WONING

ALSOF HET ONS EIGEN HUIS IS… ALSOF HET ONS EIGEN HUIS IS…

Ook voor het verkopen van uw woning aan de Costa Blanca bent u bij BoCasa aan het juiste adres.

Na de waardebepaling zorgen we dat alle benodigde documenten aanwezig zijn of alsnog aangevraagd worden, wij regelen uitstekend beeldmateriaal om uw woning onder de aandacht te brengen en presenteren uw woning op uitgebreide wijze via diverse kanalen.

Onze samenwerking met betrouwbare collega makelaars vergroot ons bereik nog verder. Na het vinden van een koper staan wij u natuurlijk ook weer bij om een correcte juridische en fiscale afhandeling te waarborgen.


TAXATIE

BoCasa heeft een uitgebreide kennis en ervaring in de vastgoedmarkt van de Costa Blanca Noord. Na een bezoek aan uw woning stellen wij een realistische en aantrekkelijke verkoopprijs aan u voor. Hierbij houden wij rekening met diverse factoren, naast zaken zoals de locatie, de grootte, de kwaliteit en de kenmerken van de woning zijn ook de huidige markttrends en de vraag en aanbod medebepalend voor een realistische prijs.

Het vaststellen van de juiste verkoopprijs is cruciaal voor een succesvolle verkoop van uw woning. BoCasa zal u helpen bij het vinden van de juiste balans tussen een aantrekkelijke marktprijs en een goede opbrengst voor uw woning.

CONTRACT

Als verkoper heeft u de keuze tussen 2 soorten contracten: exclusief of niet-exclusief. Bij niet exclusieve contracten neemt u als verkoper meerdere makelaars in de arm, iets wat in andere landen niet gebruikelijk is. Het lijkt erop dat u hiermee uw bereik vergroot maar het tegendeel is vaak het geval. Bij een exclusieve overeenkomst geeft u ons het vertrouwen de verkoop voor u te regelen, hierbij doen wij bovenop de gebruikelijke aandacht voor een woning nog een stapje extra in het beeldmateriaal, de marketing en de exposure. Daarnaast hoeft u als verkoper maar met 1 partij uw sleutels te delen en garanderen wij dat er altijd een vertrouwd teamlid van BoCasa aanwezig is bij een bezichtiging, dus geen vreemden zonder begeleiding in uw waardevolle woning.
Wij geven u graag nadere persoonlijke toelichting betreft de bovengenoemde verschillen.

VERKOOP VAN UW WONING VERKOOP VAN UW WONING VERKOOP VAN UW WONING

BEELDMATERIAAL

Om de woning onder de aandacht te brengen vinden wij het juiste beeldmateriaal erg belangrijk. Wij zorgen voor mooie foto´s, video´s en plattegronden. Afhankelijk van uw wensen en het type woning en de locatie van de woning kunnen ook drone opnames worden gemaakt.

MARKETING

De marketing van uw woning is een cruciaal onderdeel van het verkoopproces en is de sleutel tot het bereiken van zoveel mogelijk geïnteresseerde kopers. Wij brengen geen extra kosten in rekening voor marketingdiensten. De enige kosten die u als verkoper aan ons betaalt is de vooraf overeengekomen commissie op de gerealiseerde verkoopprijs.
Onze website www.bocasa.nl heeft een groot aantal bezoekers uit diverse landen die op zoek zijn naar een eigendom aan de Costa Blanca. Daarnaast promoten wij onze woningen op meerdere internet portals (zoals b.v. Idealista), publiceren wij de woning regelmatig op Facebook & Instagram en delen we de woning met een groep van collega makelaars, waar wij goede ervaringen mee hebben.
Dit alles om een zo groot mogelijk bereik en een goede en vlotte verkoop te bewerkstelligen.

VERKOOP VAN UW WONING VERKOOP VAN UW WONING

DOCUMENTATIE

Het is zeer belangrijk om ervoor te zorgen dat de formele documentatie van een woning aanwezig is, voordat deze op de markt wordt gebracht.
Dit zal ervoor zorgen voor het verkoopproces soepeler en efficiënter zal verlopen en kan de kans op succes bij het vinden van een koper worden vergroot en de mogelijkheid dat een verkoop alsnog wordt afgebroken verkleint. Hieronder staan de documenten die nodig zijn om een woning te verkopen:

  • Escritura: Dit is de notariële akte die het eigendom van de woning en de beschrijving ervan bevestigt.
  • Nota Simple: Dit is een document dat door het eigendomsregister wordt verstrekt en bevestigt dat de verkoper de rechtmatige eigenaar van de woning is en vermeld of er wel of geen schulden openstaan.
  • Certificado de Eficiencia Energetica (CEE): Dit is een document dat de energie-efficiëntie van de woning bevestigt en verplicht is bij de verkoop van een woning.
  • Cedula de Habitabilidad (bewoonbaarheidsverklaring): Dit is een officieel document dat aangeeft dat een woning voldoet aan de vereisten van de lokale overheid.
  • Water- en energie: Een kopie van de laatste rekeningen voor water en elektra.
  • IBI: Betalingsbewijs voor het onroerendgoedbelasting - IBI (Impuesto sobre Bienes muebles)
  • NIE & paspoort: Een kopie van uw Spaanse identificatienummer (NIE) en paspoort;
VERKOOP VAN UW WONING VERKOOP VAN UW WONING VERKOOP VAN UW WONING

BELASTINGEN EN VERKOOPKOSTEN

Wij raden zowel bij de verkoop als aankoop van een woning altijd aan gebruik te maken van een juridische vertegenwoordiger (advocaat of gestor). Deze kan u ook assisteren om de specifieke details van de belastingen te begrijpen, de kosten te berekenen en ervoor te zorgen dat de juiste stappen worden genomen voor een correcte afhandeling. Wij kunnen u in contact brengen met diverse advocaten uit de regio (ook Nederlandstalige) met ruime ervaring in onroerend goed transacties aan de Costa Blanca.

MACHTIGING

Als u niet in staat bent of niet aanwezig kunt zijn bij de ondertekening van de nodige formaliteiten kunnen wij u helpen bij het verkrijgen van een notariële volmacht, zodat iemand (vaak uw advocaat) in uw naam kan ondertekenen.

VERKOOP VAN UW WONING

DENKT U EROVER OM TE VERKOPEN?

WE NEMEN BINNEN 24 UUR CONTACT MET U OP
WhatsApp