BoCasa
Zoeken
Blog Blog

Bocasa Blog

8 redenen om een aankoopmakelaar in te schakelen

8 redenen om een aankoopmakelaar in te schakelen

Alhoewel het niet in alle landen gebruikelijk is wordt er bij een huis kopen aan de Costa Blanca steeds vaker gebruik gemaakt van een aankoopmakelaar. Zeker in Spanje, dus in een ander land met onbekende gebruiken en waar u de taal niet spreekt zijn er diverse redenen waarom het inschakelen van een aankoopmakelaar, zoals BoCasa, een goed idee is.

 1)  Allereerst helpt een aankoopmakelaar u bij het vinden van uw ideale huis. BoCasa kan putten uit het totale aanbod van onroerend goed Costa Blanca van de vele verkopende makelaars, dit zijn dus zeker niet alleen de objecten die op onze website vermeld staan. Voorts weten we vanuit ons netwerk vaak welke objecten er binnenkort in de verkoop komen maar die nog niet officieel te koop staan. Kortom, als u denkt aan een huis kopen in Spanje aan de Costa Blanca bieden wij een groter aanbod dan welke website dan ook, met een focus op Javea, Moraira, Benissa, Benitachell en de Jalon vallei.


2)  Aangezien wij geen binding hebben met de verkopende partij kijken wij met een neutrale blik naar de woning en stellen kritische vragen aan de verkoper of zijn makelaar. Hoe is de ligging, de staat van onderhoud en hoe ligt de vraagprijs ten opzichte van de marktwaarde (houdt er rekening mee dat hypotheekverstrekkers van de taxatiewaarde uitgaan).


3)  Bij het kopen van een huis komen vaak emoties los. Kopers worden wel eens zo enthousiast dat ze zonder enig voorbehoud een woning willen kopen. Wij bekijken alles puur zakelijk en trappen indien nodig dan ook op de rem, alles om u voor een eventuele miskoop te behoeden.


4)  Niet onbelangrijk, en in tegenstelling tot de aankoopmakelaars in Nederland en België,  bieden wij u onze diensten gratis aan. Wij hebben overeenstemming met de verkopende makelaars, dat onze kosten gedekt worden vanuit hun courtage. Onze bijstand kost u dus helemaal niets extra´s.


5)  Wij maken alle afspraken voor bezichtigingen, van de uiteindelijk geselecteerde huizen te koop in de Costa Blanca, op basis van uw beschikbaarheid en begeleiden u tijdens deze bezoeken.


6)  Wij bepalen, natuurlijk in overleg met u, de onderhandelingsstrategie en voeren deze voor u uit. Uit ervaring weten we hoe de diverse nationaliteiten het beste benaderd kunnen worden en hoe te onderhandelen met ze.


7)  Aangezien de rol van de notaris in Spanje totaal anders is dan wij gewend zijn, moeten alle aspecten van de verkoop vooraf goed gecontroleerd worden. Hoewel de notaris ook in Spanje de verplichting heeft hun klanten te adviseren en te informeren, zijn hun formele verplichtingen beperkt en zijn hun onderzoeken vaak beperkt tot het verkrijgen van een uittreksel uit het eigendomsregister. Wij introduceren u bij Nederlandstalige advocaten, die een grondig onderzoek voor u verrichten, zodat u precies weet wat u koopt (of misschien beter niet koopt).


8)  Wij besparen u veel tijd, we kennen de processen en weten wat wanneer te doen of te initiëren. U hoeft het allemaal niet zelf uit te zoeken en we zorgen ervoor dat u met behulp van onze betrouwbare relaties goed en snel geholpen wordt. Hierbij maakt u natuurlijk zelf de keuze welke en of u onze relaties wilt gebruiken.


U heeft dus de optie een persoonlijke makelaar aan de Costa Blanca in te schakelen, het geeft u veel gemak, zekerheid en kost u dus niets. Als u denkt aan bijvoorbeeld een villa in Moraira, een appartement in Javea of een landhuis in Benissa, lijkt het ons een gemakkelijke keuze.

Voor meer informatie of een vrijblijvend kennismakingsgesprek, neem contact met ons op!

Aanbod

Contact BOCASA NEEMT CONTACT MET U OP

Responsable del tratamiento: BoCasa Real Estate SL, Finalidad del tratamiento: Gestión y control de los servicios ofrecidos a través de la página Web de Servicios inmobiliarios, Envío de información a traves de newsletter y otros, Legitimación: Por consentimiento, Destinatarios: No se cederan los datos, salvo para elaborar contabilidad, Derechos de las personas interesadas: Acceder, rectificar y suprimir los datos, solicitar la portabilidad de los mismos, oponerse altratamiento y solicitar la limitación de éste, Procedencia de los datos: El Propio interesado, Información Adicional: Puede consultarse la información adicional y detallada sobre protección de datos Aquí.
WhatsApp